Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Vin och skinka som säkerhet

Onsdag, 26 Augusti 2009

Såg en rolig artikel om vårt kära pastaland Italien. Där pratas det nu om att man ska kunna använda finare skinkor och viner som säkerhet för tagna lån. Tidigare har man haft en liknande lösning där ostar har satts som säkerhet för lån.

T ex har banken Credito Emiliano sedan länge haft hundratusentals parmesanostar i sina magasin som säkerhet. Det har då varit ostproducenter som har lämnat dem i säkerhet för lån tagna. Eftersom det finns ett klart värde i dem och de håller sig så har bankerna kunnat sälja dem ifall ostproducenten inte har klarat av sina betalningar.

"Förutom att hjälpa företag i behov av likvida medel så erkänner vi också genom detta att vår verkliga guldreserv består av de excellenta produkter som vi framställer i Italien", säger en banktjänsteman och en vinproducent.

Personligen tycker jag att idéer av detta slaget är helt underbara. Att utnyttja lite annorlunda saker som säkerhet för ett lån är ju kanon. Sen fungerar det ju tyvärr inte för jättemånga olika saker men ett vin som bara blir bättre och bättre med åren passar ju perfekt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020