Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Skapade sitt egna kreditkort

Söndag, 11 Augusti 2013

Erbjudanden om att skaffa ett nytt kreditkort är inte helt ovanligt att man får till sig via posten. Detta hände en ryss men han gjorde inte riktigt som vi andra o kastade brevet i papperskorgen.

Istället valde han att scanna in brevet och sedan ändra vissa saker. T ex skulle ha få ingen kreditgräns, inga avgifter och även ingen ränta. För att göra det ännu lite bättre så skrev han även in att ifall banken bröt mot reglerna i kontraktet så skulle de få böta cirka 600 000 kr. Ville de bryta kontraktet så skulle detta kosta dem 1 200 000 kr. Alltså ganska bra villkor om man uttrycker sig milt.

Kontraktet skrev han sedan under och skickade in till banken som i sin tur själva skrev under det hela och därmed hade han sitt kreditkort. Ryssen använde sedan sitt kreditkort och banken blev väl inte helt förtjusta i det hela när han inte betalade in några pengar till dem. Därmed stämde de honom på 9 000 kr som han inte betalat. Det intressanta här är att i förra veckan så dömde faktiskt en rysk domstol till Argarkovs fördel som ryssen heter. Domen sa helt enkelt att banken skrivit under ett kontrakt och därmed var bundna till villkoren i detta. Dock fick han betala tillbaka 3 750 kr som var den summan han använt på kortet.

Men det finns ju även den där skrivningen om att banken skulle uppfylla villkoren för annars så skulle det kosta dem pengar. Så Argarkov har nu stämt banken på 4 750 000 kr för att de har brutit mot villkoren. Självklart har då banken svarat med att starta en rättslig process mot honom för bedrägeri. De hoppas på ett fängelsestraff i fyra år.

I september ska detta mål upp i rysk domstol så då får vi väl se vad som kommer att hända. Lite pengar kan han väl vara värd efter detta!!!

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020