Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Ibland är det inte lätt att räkna

Lördag, 05 November 2011

Det är inte bara vi privatpersoner som har det lite svårt med ekonomin ibland. Jag har snappat upp ett par nyheter de senaste dagarna som visar på lite svårighet med detta för både USA och Tyskland.

USA hittar borttappade pengar

När USA invaderade Irak så förde den amerikanska staten över en massa pengar till den irakiska centralbanken. Detta var pengar som den amerikanska staten tidigare hade konfiskerat. Totalt handlade det om en cirka 44 miljarder kronor. Och av dessa troddes nästan alla pengarna ha försvunnit. Men så var visst inte fallet utan pengarna kom visst fram som det var tänkt. Numera saknas "bara" 1,2 miljarder kronor som tydligen förvarades i ett av Saddams gamla palats.

Visst är det härligt att man så enkelt kan slarva bort en massa miljarder kronor. Som tur var de ju inte bortslarvade utan kan nu istället användas för att bygga upp landet. Vilket troligen kommer att kosta ganska mycket pengar efter de problemen som där varit. De återstående försvunna pengarna kan man ju undra var de är. Själv börjar jag fundera på filmer som Kellys Hjältar och Three Kings :).

Tyskarna räknar lite fel

Vad hade hänt i skolan om man på en fråga om vad 1 000 + 1 000 blir svarat 100? Tja troligen hade ju läraren inte direkt blivit allt för imponerad. Man kan då undra sig vad det tyska finansdepartementet håller på med när de visst räknat fel på "enbart" 55,5 miljarder euro. Eller i runda slänger 500 000 000 000 kronor.

Det positiva för tyskarna är ju att det är mer pengar som de har hittat och inte några extra skulder. Kanske är dags att logga in på mitt bankkonto och se om det där också finns några pengar som jag glömt att räkna med. Skulle ju räcka med några tusen kronor för att göra mig glad vilket ju inte är alls mycket i detta sammanhang.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020