Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Härliga bovar

Söndag, 19 September 2010

Ibland kan man inte bli annat än imponerad av de kriminella som det finns i världen. Jag läste nämligen en rolig nyhet som hade med en minst sagt misslyckad rånare och ett banklån att göra.

Det hela utspelade sig föga överraskande i USA och närmare bestämt i Kalifornien. Den 59-årige Mark Smith gick helt enkelt in på ett bankkontor och där krävde att få 2 000 dollar. Gick inte banken med på detta skulle han spränga den bomb han sa sig ha gömd i sin ryggsäck. Ett inte speciellt konstigt sätt att råna en bank på kan tyckas, förutom att det kanske känns lite konstigt att bara försöka få 2 000 dollar. Varför inte sikta lite högre?

Det intressanta börjar när chefen på kontoret lyckas övertala rånare att istället för att utföra ett lån så borde han låna pengar av banken för att klara av dennes nuvarande ekonomiska problem. Mark som är en väldigt smart rånare tycker ju självklart att detta låter som en ypperlig idé och går med på det hela.

Tyvärr för hans del så var det visst någon på kontoret som kontaktat polisen och under tiden han väntade på att få skriva under sin låneansökan kom de helt sonika och hämtade honom. Och nu är han åtalad för rånförsök och bombhot.

Visst är händelser som detta klart roliga. Den stora frågan är ju hur man kan vara så dum att man tror att en bank som man bombhotar gärna vill låna ut pengar istället?

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg