Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Namnet gör mycket

Torsdag, 20 Mars 2014

Tittar man på de olika lånetyperna som finns på marknaden så har de allra flesta namn som tydligt visar vad det är för något lån som är på gång. Dock finns det en låntyp som inte direkt är lika uppenbar.

För inte krävs det många varvs snurrande för kugghjulen i skallen att komma på att ett bolån eller billån är för en person som just tänker låna till detta. Eller att ett mikrolån inte är ett speciellt stort lån.

Tittar du istället på privatlån eller blancolån som det även kallas så är det ju inte alls lika uppenbart. Genom att ha ett tydligt namn så känns det enklare att förstå vad lånet är tänkt för. Därför gillar jag t ex som de i Norge gör och kallar sina privatlån för forbrukslån. Ser du på länken (en jämförelsesajt för denna låntyp) här innan får vi väl iaf vara glada då vi har klart längre räntor. Något ska vi väl vara bättre på här i landet iaf.

Det som är bra med namnet forbrukslån är att det klart visar att detta är ett lån för dig som vill förbruka pengarna. I Sverige har vi ett liknande ord som används lite då och då vilket är konsumtionslån. Dock ser du inte detta direkt ofta och anledningen till detta kanske är så enkel att det inte låter lika bra i långivarnas ögon. Men eftersom det beskriver lånet bättre tycker jag nog att det borde användas oftare. Sen ska ju sägas att vi här på sidan använder oss av privatlån och blancolån. Men det är lite svårt för en liten sida som denna att påverka något sådant stort och då är det bättre för oss att använda de vanliga orden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020