Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Jag spår framtiden för utlåning av privatlån

Söndag, 02 Februari 2014

En intressant utveckling som man har kunnat se de senaste åren är att det har kommit in betydligt fler aktörer som jobbar med att förmedla privatlån. Vilket jag ser som något positivt och som kommer att fortsätta.

Tittar man tillbaka till tiden innan Internet fanns så var det egentligen bara möjligt att jämföra räntor mellan olika långivare genom att direkt ta kontakt med dem. Något som inte är speciellt smidigt då det antingen kräver många telefonsamtal eller besök på bankkontor.

När Internet väl hade fått ordentligt fäste tog det inte speciellt lång tid innan det började att dyka upp webbsidor dels för de olika bankerna där det gick att hitta information om deras lån men även rena informationssajter. Sidor så som denna där det går att hitta räntor från de olika långivarna. Något som hjälper dig att hitta ett så pass billigt lån som möjligt.

Annan annan typ av webbsida som också dök upp är de från låneförmedlare. De två största från början får man nog säga var Lendo och Freedom Finance. En låneförmedlare är kort en mellanhand som just förmedlar lån. Detta innebär att du skickar in en ansökan till dem och sedan tar de kontakt med alla långivare som de samarbetar med. Dessa svarar och berättar ifall de vill låna ut pengar och isf till vilka villkor. För dig som kund betyder detta att du bara skickar in en ansökan men får svar från många och kan välja det billigaste alternativet. Och det kostar dig inget alls.

I mina ögon är detta en riktigt bra tjänst för dig som vill ta ett privatlån. Vi har länkar här på sajten till ett antal av dessa låneförmedlare.

Sen ska man veta att inte alla långivare samarbetar med låneförmedlare. Några av de stora bankerna gör inte detta ännu. Men här spår jag att de snart kommer att vara tvungna att göra det ifall de inte vill tappa en massa kunder. För egentligen kan man ju fråga sig varför en låntagare inte skulle använda sig av en låneförmedlare. Det sparar ju med stor sannolikhet pengar åt dem.

Som jag sa i början så har det dykt upp flera olika nya aktörer som sysslar med just detta. Det känns nästan som att det kommer någon ny låneförmedlare varje månad. Okej där kanske jag överdriver lite men många är det iaf. Jag har svårt att tror att alla dessa kommer att finnas kvar om fem år utan jag tror nog att vi kommer att ha ett par aktörer som dominerar marknaden totalt. Möjligt att de andra finns kvar men vi kommer nog inte att se mycket av dem.

De som är kvar tror jag kommer att vara ännu bättre än de är nu och även då ha fler långivare som de jobbar med. Kanske kommer de även att ha börjat mer med andra typer av lån. För just nu är det mest frågan om privatlån även om det kan finnas lite annat också, men då inte alls lika välutvecklat. Vi får helt enkelt se hur framtiden blir men detta är iaf vad jag spår när jag tittar i min glaskula.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020