Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Vi planerar inte för framtiden

Tisdag, 27 Oktober 2009

Att räntorna för bolån, privatlån och andra typer av lån är låga just nu har väl knappt ingen undgått. Att även Riksbanken har valt att låta reporäntan fortsatt vara låg har väl inte många missat det heller.

Det man med allra största säkerhet vet är att ränteläget inte kommer att fortsätta på dessa nivåerna. När ekonomierna börjar att gå bättre kommer räntan att gå upp till lite mer normala nivåer. Trots detta har inte många svenskar alls planerat sin ekonomi för framtiden.

Det är lite oroväckande siffror som PFM Research tagit fram på uppdrag av Länsförsäkringar. Dessa säger nämligen att 9 av 10 inte har planerat alls för att det kommer bli dyrare med lånen i framtiden. T ex är det bara 2 av 100 som amorterar mer än tidigare.

- "Att så många inte agerar är oroväckande. Inom ett år kommer sannolikt räntorna att börja stiga. Om räntan ligger på 4 procent 2011 kommer utgiften för ett miljonlån att vara 2 000 kronor högre per månad än i dag, räknat före skatt. Är man oförberedd kan det bli kämpigt med ekonomin", säger Christer B Andersson på Länsförsäkringar

Detta är något vi bara kan hålla med om. Därför är vår uppmaning till alla de som har lån med rörlig ränta att verkligen planera inför framtiden så att man undviker eventuella trubbel.

Dela denna artikel på Alltomlån.com