Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Veckans avsnitt av Lyxfällan talar för sig självt

Torsdag, 21 Oktober 2010

Normalt brukar jag inte ha speciellt svårt att tänka på lite bra tips från avsnitten av Lyxfällan. Denna gång känns det knappt som man behöver tipsa om så mycket då det borde stå ganska klart för de allra flesta att man inte kan ha utgifter på över 30 000 kr i månaden om man har 0 kr i inkomst.

Tyvärr var detta från början inte speciellt klart för deltagaren i detta avsnitt. Är väl bara att hoppas att hon tog till sig av det som programledarna sa. För annars kan det nog se lite jobbigt ut i framtiden.

Möjlighet för förbättring av Lyxfällan

Det jag känner av ett avsnitt som detta är att jag skulle vilja att programmet var en 15 minuter längre eller något sådant. Eftersom det är ett underhållningsprogram måste de ju satsa hårt på detta. Följden blir att på 60 minuter minus reklampauser att det inte hinns med mycket ekonomi egentligen. Det jag skulle vilja se är att man därför lägger till några minuter för att på detta vis få in lite längre förklaringar om olika saker. För det måste ju absolut vara så att deltagarna får mycket mer hjälp än vad vi får se.

Ett exempel på sak som jag skulle vilja att de tar upp är hur budgeten kommer att förändras över tiden. Har man stora lån som äter upp mycket pengar varje månad har dessa självklart en stor påverkan på ekonomin i det hela. Deltagaren denna vecka ha över 5 000 kr i lånkostnader i månaden efter det att Lyxfällan hjälpt till att förhandla om räntor och betala tillbaka saker.

Följer hon sina återbetalningar kommer ju denna månadskostnad att sjunka för att i framtiden vara många tusen kronor mindre i månaden. Dessa pengar kan då användas t ex för att få igång ett sparande eller helt enkelt för att kunna leva lite "lyxigare" om det nu är vad som önskas. Men oftast framförs inte detta något som jag tycker att det borde göras. För det gäller ju att se till framtiden och får man då reda på att det blir bättre i framtiden stiger ju förhoppningsvis motivationen.

Dela denna artikel på Alltomlån.com