Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Vart går mina skattepengar?

Lördag, 24 November 2012

Att betala skatt är knappast skoj då det ofta är en mycket stor del av inkomsten som förvinner bort när denna dras. Men vet du egentligen vad dina inbetalade pengar går till?

Besöker du Ekonomifakta så har de nämligen satt ihop ett verktyg som kan användas för att ta reda på vad de pengarna man själv betalar i skatt går till. Här fyller du i hur stor månadslön du har så får du direkt upp hur stor del som går till de olika sakerna.

Nu tänker jag inte lägga några värderingar i något av vad pengarna går till utan det är helt upp till dig själv att göra. Men man kan klart bli lite överraskad över att vissa saker kostar så pass mycket när andra tydligen inte alls behöver lika stort tillskott.

Har man t ex en lön på 25 000 kr i månaden kommer man under ett år att ha betalat 3 800 kr till försvaret. Detta försvar som man ju tror kostar en massa pengar men om man då jämför med äldre- & funktionshindradevården är kostnaden ganska låg då du till det betalar 20 000 kr. Självklart ska vi ta hand om de äldre och de med funktionshinder och jag lägger som sagt var ingen som helst värdering i det hela. Det är bara att jag själv var okunnig och inte visste att så mycket pengar gick dit.

Tipset är att du själv går in och knappar in hur stor lön du har så får du själv se vad pengarna används till.

Dela denna artikel på Alltomlån.com