Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Varför det är viktigt att betala tid

Söndag, 17 Februari 2013

Kronofogden släppte precis statistik över hur många ansökningar som kommit in till dem totalt under förra året. Totalt kom det in 2 % fler ansökningar under förra året jämfört med året innnan.

Den totala summan med ansökningar låg under 2012 på 1 193 340 st. Vilket man måste säga är en ganska hög siffra. Att nästan 1,2 miljoner räkningar inte betalas i tid känns ju ganska mycket. Det skulle innebära att ifall de spreds ut på invånarna så skulle det bli var åttonde person som hade ett ärende där. Sen är det ju självklart inte så i verkligheten då en person kan ha flera ärenden där.

Betala i tid annars blir det dyrt

Om du inte betalar i tid och ärendet går till Kronofogden kommer det att tillkomma extra kostnader direkt. Skulden ökar med 640 - 800 kr direkt bara för att en ansökan kommer in. 340 kr i ombudsarvode, 300 kr i ansökningsavgift till Kronofogden och i de flesta fallen 160 kr i inkassokostnad.

Detta innebär att totalt har de skulderna som inkommit till Kronofogden ökat med 763 740 000 - 954 670 000 kr. Vi pratar alltså om att det inte är långt ifrån 1 miljard som skulderna tillsammans har ökat bara för att ärendet gick till Kronofogden. Då är ju här inga förseningsavgifter eller liknande inräknade så totalt blir det ju ännu mer i onödiga kostnader.

Så gör allt vad du kan för att undvika att dina räkningar hamnar hos Kronofogden. En liten räkning som ökar med 800 kr är ju inte speciellt skoj direkt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com