Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Snart dags för julklappar

Söndag, 24 November 2013

Julen är enligt mig en av de trevligaste tiderna under året. För vad kan man annars tycka när det vankas god mat och julklappar. Det gäller dock att tänka till när man köper julklappar.

Ett ganska vanligt alternativ när vi köper julklappar och har lite svårt att komma på vad som ska inhandlas är att köpa ett presentkort. Det gäller dock att se till att man verkligen köper ett presentkort som den man ger till verkligen vill ha.

En uträkning gjord i Norge visar nämligen att 2,5 miljarder norska kronor går "förlorade" varje år i form av presentkort. Förlorade här innebär att de aldrig löses in och därmed blir pengar rakt i fickan på handlarna. Då det tydligen är så att vi svenskar handlar på ungefär samma sätt som norrmännen finns det inte så stor anledning att tveka på att det är något liknande här i Sverige.

Och vill man vara ekonomisk så är det ju en väldigt dålig present att ge ifall personen som får den inte egentligen vill ha det. Tipset är därför att vara väldigt noga med att se till att köpa presentkort på ett ställe där det verkligen passar. T ex är det väl bara att gå in på Clas Ohlson om det är en gubbe du ska köpa till ;)

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Kommentarer  

 
# Palle 2013-12-08 20:15
Presentkort är ju en klassiker att ge om man inte vet har några bra idéer på julklappar. Folk tänker att det känns som att de har tänkt efter mer då än om de bara ger pengar, men om man inte vet säkert att det är ett presentkort för något som mottagaren gillar så är det ju bättre med kontanter. Ger klart större frihet.

Och har man inte så bra koll på vad man ska ge så funkar det ju alltid att skänka några RP till en stackare som vill köpa fina skins :)
Svara | Svara med citat | Citat