Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Skatteverket hittar lite pengar

Torsdag, 14 Mars 2013

Skatteverket jobbar inte överraskande nog med att dra in pengar som folk är skyldiga dem. Att dra in pengarna från andra länder är inte alltid lika enkelt. Men förra året lyckades iaf verket dra in cirka 800 miljoner kronor som fanns utomlands.

Pengarna ska ha hamnat utomlands genom hemliga betalningar och transaktioner av det lite mer komplicerade slaget. T ex fann man nästan 250 miljoner kronor i Storbritannien.

800 miljoner kan nog den svenska staten göra mycket bra med. Skulle gissa att t ex åldervården, skolorna eller sjukvården inte vore direkt ledsna om de fick en högre budget varje år. Men 800 miljoner är ganska lite jämfört med hur mycket pengar som Skatteverket totalt inte har fått in. De saknar nämligen 133 miljarder kronor av de pengarna som borde ha betalats in till dem.

Denna summa motsvarar hela 5 % av den svenska BNPn. Är klart tråkigt att det är så pass många som smiter från sina skatter då det bara innebär att vi som betalar skatt enligt det som beslutsfattarna har bestämt förlorar på det hela. Pengar som klart kan användas till mycket bättre saker iaf. Sen om skatterna är för höga osv är ju en annan diskussion. Att inte betala sin skatt är ju en helt annan sak.

Dela denna artikel på Alltomlån.com