Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Ska man låna inför julen?

Lördag, 13 December 2014

Nu börjar vi med stormsteg närma oss en av de allra bästa högtiderna för året som självklart är julen. Dock är det en tid på året som brukar kosta ganska mycket pengar vilket kan skapa problem. Är lån då rätt väg att gå?

Har för mig att jag har sett siffror som säger att i snitt så kostar julen runt 7 000 kr per person. Då har man räknat in julklappar, presenter osv i kostnaderna. Alltså är det frågan om ganska mycket pengar som ska ut och det är långtifrån alla som har dessa summor och då vänder sig ganska många till lån.

Även om vi driver en sida som handlar om just lån så vill vi försöka få er på andra tankar ifall ni övervägde detta. Det är generellt inte någon bra idé alls att låna pengar till något sådant som julen. Speciellt med tanke på att det faktiskt går att göra mycket för att dra ned på kostnaderna.

Att t ex en bit över 3 000 kr går till julklappar är inte nödvändigt på något vis. Du kan köpa en massa presenter som kommer att uppskattas för mycket mindre pengar än så. Tänker man bara till lite så finns det massor av billiga saker. Visst kräver det mer tanke men att tänka är som tur var gratis. Du kan sedan välja att göra presenterna själv vilket normalt är ännu billigare. Vidare finns det mängder av andra sätt att spara pengar på när det gäller julen.

Brukar ni bjuda in till ett stort julbord på julafton ändra då till att alla som kommer tar med sig delar av julbordet så blir inte kostnaden direkt hög för någon.

Försök alltså att spara in på kostnaderna istället för att låna några pengar till julen. Det är inte pengar som gör julen till en trevlig upplevelse utan det är gemenskapen som är det viktigaste och den är billig.

Svaret är alltså utan tvekan att ni inte bör låna några pengar för julens kostnader. Samma svar gäller även för nyår, midsommar, påsken osv.

Dela denna artikel på Alltomlån.com