Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Sista avsnittet för säsongen

Fredag, 14 Maj 2010

Jaha nu har de sänt det sista avsnittet av Lyxfällan för säsongen. Frågan är nu vad man ska göra på torsdagskvällarna vid 21. För det har varit trevligt dels ur ett nöjesperspektiv och om man ser det som utbildning. Driver men en sida som Alltomlån.com kan man kalla det för jobb att titta på Lyxfällan och bättre jobb är svårt att hitta.

Lärdomarna från denna vecka var några stycken som vanligt och vissa är faktiskt klart intressanta måste jag allt säga.

Ränta är dyrt

Deltagaren denna vecka hade från början dragit på sig två skulder som inte betalats som bägge verkade vara av mindre storlek. Nu hade dessa växt till över 50 000 kr vilket är ganska skrämmande det i sig. Sen om han hade följt återbetalningsplanen så hade det med räntor kostat över 90 000 kr att betala tillbaka skulden. Det är helt enkelt skrämmande vad saker och ting kan kosta. Därför ska man inte bara se hur mycket pengar man lånar utan även fundera på hur mycket det kommer att kosta att betala tillbaka.

Prioriteringar

Visst kan man vara förtjust i sina prylar och liknande som man har skaffat. Han hade ju t ex en bil som kostade mycket pengar och lite gitarrer som det fanns värde i. Men innan Lyxfällan kom dit valde han att prioritera dem istället för sin familj som han hade förlorat om skuldberget fortsatt växa.

Det är faktiskt skrämmande prioriteringar många gör. Det är ju ett genomgående tema i de flesta avsnitten att man har saker av värde att sälja. Många kan betala tillbaka stora delar av sina dåliga skulder efter försäljningarna vilket måste vara viktigare än att ha alla lyxprylar. Fast tyvärr måste Mattias och Charlie komma dit för att de ska inse det som borde vara självklart egentligen.

Frisyr

Är nu även helt på det klara med vilken frisyr jag iaf inte ska skaffa mig i framtiden. Var inte så sött direkt. Fast sen kanske andra skulle tycka att ens egna frisyr är lika ful.

Dela denna artikel på Alltomlån.com