Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Se upp när du är bortrest

Söndag, 04 Augusti 2013

För några dagar sedan kom det en nyhet om att en man blivit vräkt sedan han inte hade betalat in hela hyran under en period då han jobbat utomlands.

Han hade betalat in sin vanliga hyra så som han trodde under perioden men det han inte visste var att den var höjd med 85 kr. Något som gjorde att bostadsrättsföreningen som han hyr av tog chansen och vräkte honom. Sen om de ens kunde göra detta enligt lagen eller ifall det är rätt att göra så är inte det jag tänkte ta upp här.

Det jag tänkte visa på är hur viktigt det är att ha koll på räkningar osv när man är borta under en längre tid. Visst det är inte många som är borta i nästan ett år som denna man men det är ju inte speciellt ovanligt med lite längre semestrar på t ex upp mot två månader.

Säg att du då skulle få en räkning som ska betalas ganska snart efter att du har åkt iväg. Har du inte koll på denna kommer heller ingen betalning att komma in vilket med största säkerhet kommer att leda till påminnelser osv innan du hinner hem. Tråkiga extra kostnader som brukar komma med dessa. Nu ska man ju inte tro att det värsta kommer att hända men oavsett är det viktigt att hålla koll. Antingen att man ser till att alla normala räkningar betalas via autogiro eller att man har någon annan till att betala räkningarna. Att någon kollar posten är också en grundgrej för att undvika tråkigheter.

Dela denna artikel på Alltomlån.com