Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Ny säsong av Lyxfällan

Fredag, 25 Februari 2011

Då var ett av mina favoritprogram igång igen med en ny säsong. Ska bli intressant att följa Lyxfällan denna säsong och se om man kan lära sig lite nya saker.

Vi lånar bara namnet

Denna gången fick vi ju lära oss i början att man bara kan låna någon annans namn när den tar ut ett lån åt dig. Kanske inte är helt rätt tänkt av dem där vilket de också fick en uppläxning för.

Sen är det ju inte helt totalt fel att säga att man bara lånar en persons namn men detta förutsätter att man alltid sköter återbetalningarna helt prickfritt. Gör man detta kommer den andra personen aldrig att påverkas och då skulle det bara vara namnet man lånar.

Men om man skulle falla efter i betalningarna blir det ju helt och hållet den personen som får ta ansvaret för lånet. Vill han/hon inte då hamna hos Kronofogden måste ju denna person själv betala tillbaka på lånet.

Därmed är det den personen som man lånar namnet av som tar all risk vilket i förlängningen innebär att man absolut inte kan säga att man bara lånar namnet.

Om du eller någon annan du vet har tänkt som de som var med i programmet bör detta tänk noga omvärderas då risken är att man inte tar ansvar själv för sin situation.

Dela denna artikel på Alltomlån.com