Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Många hos Kronofogden pga studielån

Onsdag, 23 Januari 2013

Många av oss har studerat och därmed tagit studielån för att klara av detta ekonomiskt. Tyvärr är det många som hamnar hos Kronofogden pga dessa lån.

När man talar om lån brukar man ofta säga att det finns tre typer av lån som det inte är dåligt att ha. Dessa är bolån, billån och CSN-lån. Bil och bostad behöver man ju och det är normalt svårt att ha pengar så det räcker för dessa om man inte lånar. Studera är också bra att göra och då behövs ofta ett tillskott av pengar. Sen behöver det inte vara fel att låna pengar till något annat men då är det oftast för att man inte vill vänta tillräckligt länge och räntan är även högre på dessa lån.

Dock är det enkelt att glömma bort studielånet i det hela då det ju är så pass billigt. Tyvärr var det så många som 90 000 personer vilka hamnade hos Kronofogden förra året pga av studielån. Visst är det ett billigt lån men det innebär inte att lånet inte ska återbetalas. Det är t o m så att staten är hårdare när det gäller förseningsavgift och att skicka vidare ärendet till Kronofogden.

Många hade kunnat undvika Kronofogden

Siffror som kommer från CSN säger att så pass många som 13 000 av dessa inte alls hade behövt hamna hos Kronofogden om det bara utnyttjat reglerna. Något som många inte vet om är att man har rätt till nedsatt återbetalningstakt ifall man har en låg inkomst.

Skulle dessa 13 000 ha utnyttjat detta och sluppit att hamna hos Kronofogden hade statistiken fortfarande inte varit bra men iaf mycket bättre. Tipset är därför att alltid kolla upp möjligheterna ifall man har problem med ekonomin.

Dela denna artikel på Alltomlån.com