Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Mail att se upp med

Onsdag, 18 September 2013

Vi har några andra sidor som vi också driver och på vissa går det att kommentera inläggen (något som tanken är att man snart ska kunna göra här på sajten också) och på alla har vi vår mailadress utskriven. Därmed får vi en del dåliga mail.

Alla har vi väl hört att det gäller att se upp med spammail då det är luringar som skickar ut dem. Men det fortsätter ju att komma mail av detta slag och det betyder ju tyvärr att det fungerar för annars skulle de ju aldrig någonsin göra det. Här nedan kommer ett sådant som vi fick för någon dag sedan.

Hej,

Är du i någon form av ekonomiska svårigheter? Behöver du ett lån till rensa dina skulder? Är du en affärsman eller kvinna som har för avsikt att expandera hans eller hennes firma? Vi erbjuder lån av alla slag till privatpersoner, företag och samarbeta organ som är i behov av ett lån till låg ränta på 3% kontakta oss idag för en äkta lån via email:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it (jag ändrade mailadressen här så att det inte blir något dumt)
Lån ansökan
Sökande Namn:
land:
Yrke:
Sex:
Ändamål:
Ålder:
Telefonnummer:
Belopp som krävs:
Lån Varaktighet:
Månadsinkomst:
Herr RoyalSilver

Vad ska man tänka när man ser ett sådant mail?

Det finns ju ett anta ledtrådar här som tyder på att det är något konstigt på gång. För det första så är det ju skriven på uppenbart dålig svenska. Troligen kört genom Google translate bara. Läser du utskick från bankerna där de gör reklam så kan du vara säker på att de iaf behärskar det svenska språket.

Sen utlovas det ju mer än vad som det går att lova när det gäller lån. Det låter ju här som att det inte är några problem att låna utan det är bara att skicka hur mycket man vill ha och under hur lång tid så får man det med 3 % i ränta. Självklart fungerar det inte så i verkligheten utan det ska ju till kreditprövningar och liknande. Vi har t o m fått mail där vi erbjuds att låna upp mot 10 miljoner dollar vilket ju inte är en speciellt liten summa.

Sen den sista lilla detaljen som man ju kan tänka på och som är bra att veta är att bankerna i Sverige aldrig någonsin skulle skicka ut ett mail på detta vis. De frågar heller aldrig efter personnummer osv via ett mail. Banken du redan är kund hos vet mycket väl vilket personnummer du har sedan tidigare så de är ju inte speciellt intresserade av det. Skulle de vilja erbjuda dig något skulle det antingen vara ett vanligt brev eller liknande där det står tydligt vad som erbjuds och hur du sedan kan hitta det på hemsidan osv. Inte alls på detta vis.

Så sammantaget när du får ett brev som inte ser hundra ut så släng det. Skulle banken vilja dig något viktigt t ex så kommer de att ringa eller ta kontakt på ett bättre vis.

Dela denna artikel på Alltomlån.com