Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lyxfällan är tillbaka

Lördag, 09 Oktober 2010

Jag har flera gånger tidigare skrivit om veckans avsnitt av Lyxfällan här. Detta har jag nog tänkt att göra även denna säsong då det ofta finns flera intressanta punkter att ta upp från detta program som kan hjälpa till.

De nya programledarna

Att ta över efter Charlie och Mathias är ju ett ganska tufft jobb. Förra gången de försökte hitta ersättare lyckades de ju inte direkt jättebra om man uttrycker sig milt. Denna gång måste jag dock säga att jag är klart nöjd. Känns som de vågar säga till folk när de gör dumma saker osv som är väldigt viktigt i denna typ av program. För vi ser ju ofta att det inte är innan några tuffa ord kommer som polletten verkligen trillar ner.

Räkna tvättmaskiner

Jag gillade speciellt deras sätt att ta med dem till en butik och där visa upp hur många tvättmaskiner de hade kunnat köpa för pengarna som nu gick till cigaretter och spel. Detta är ett bra tips som man kan ta tillvara på. Räkna helt enkelt ut vad de "onödiga" nöjena som man har kostar varje år. Sedan kan man omsätta detta i andra saker. Kanske är det så att man gillar att resa och märker att pengarna som "slösas" bort skulle räcka till en extra semester varje år. Eller är det något helt annat som man skulle kunna använda pengarna till istället.

Poängen med denna övning är att sätta saker i perspektiv. Är det t ex viktigare att röka än att få en extra semester per år? Är svaret ja då kan man ju fortsätta att röka men tycker man att det andra pengarna skulle kunna gå till istället är bättre då bör man överväga hur man prioriterar.

Förhandla om räntan

Detta är något som jag också har tagit upp tidigare. Det är aldrig fel att försöka att förhandla om sina räntor. Nu försökte programledarna skaffa ett billigare lån som kunde täcka de mindre och riktigt dyra lånen. När detta inte funkade valde de istället att försöka att förhandla om räntorna och lyckades ju med detta. Därmed fick de till en extra besparing varje månad. Har man ekonomiska problem är ju varje krona viktig och därför bör man testa att ringa sin långivare och kolla läget. Det värsta man kan få är ju ett nej.

Dela denna artikel på Alltomlån.com