Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lite sen lyxfälla

Måndag, 15 November 2010

Här kommer mina lite försenade tankar från förra veckans avsnitt att Lyxfällan. Ett avsnitt som faktiskt gav lite bra grejer plus en riktigt skrämmande sak.

Va 2 om möjligt

Nu vet jag ju att självklart många inte lever i något förhållande. Själv bor jag i ett eget hus och får ta alla mina beslut själv när det gäller ekonomi. Men ni som lever i ett förhållande ska verkligen se till att bägge har full insikt i ekonomin.

Nu är detta självklart inget som garanterar att man hela tiden fattar rätt beslut. Men chanserna ökar klart om man är två som diskuterar igenom allt. Tittar man på Lyxfällan är det väldigt ofta så att det är en i familjen som har koll på ekonomin och den andre inte alls bryr sig. Detta är ju en situation som är som gjord för att skapa problem.

Ta det lugnt

Ett bra generellt tips när det är ekonomiska frågor på tapeten är att ta det lugnt. Tar man ett beslut snabbt är risken mycket större att det är fel. T ex när man står där i butiken och ser den nya fina TVn som man verkligen vill ha. I ett sådant läge är det lätt att man köper den utan att tänka igenom allt. Tar man då istället det lite lugnt och verkligen funderar igenom vad som är rätt blir beslutet oftast mycket bättre. Sen kanske det fortfarande blir så att man köper TVn men då gör man det troligen på rätt grunder.

Inget löser sig självt

Detta är också ett återkommande tema i programmen. Väldigt många av deltagarna verkar tro att allt kommer att lösa sig själv på något magiskt vis. Tyvärr är detta inte något som normalt inträffar utan det är eget ansvar som krävs för att lösa en svår situation.

Hur många betalningsanmärkningar kan man ha?

Deltagarna denna gång hade 135 betalningsanmärkningar tillsammans. För mig är detta en skrämmande sak. Hur kan man få så många anmärkningar utan att någon gör något åt saken. Känns klart som att staten på något vis borde skicka ut hjälp till personer med sådana problem.

Att få några betalningsanmärkningar kan hända vem som helst, men att ha så många betyder att man klart har missbrukat sin egna ekonomi och behöver hjälp. Nu ska sägas att jag inte alls vet hur många det är i landet som har väldigt många betalningsanmärkningar. Men det jag är övertygad om är att det är klart fler än program som Lyxfällan gör. Och då dessa klart behöver hjälp bör de nog få det också från annat håll.

Dela denna artikel på Alltomlån.com