Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lite Lyxfällan igen

Fredag, 05 November 2010

Efter en veckas uppehåll var det kära Lyxfällan tillbaka. Som vanligt blir man lite förfärad över hur mannen med problem agerat.

Tyvärr verkar det ju vara vanligt att man stoppar huvudet i sanden om det börjar bli problem med ekonomin. Tyvärr är detta något av det sämsta som man kan göra då alla skulder då definitivt kommer att bli större och större.

Något jag själv funderar på är ifall vi inte borde ändra utbildningen i skolorna. När jag gick gymnasiet för ca 10 år sedan läste vi t ex företagsekonomi där vi fick lära oss att bokföra. Hur många är det som har nytta av det egentligen?

Själv bokför jag ju faktiskt vilket gör att jag väl har lite nytta av att kunna grunderna i dubbel bokföring sedan tidigare. Men frågan är om jag inte fått lära om allt iaf. Oavsett tror jag att det är en väldigt liten del av befolkningen som använder sig av detta. Sen är det ju inte alla som läser företagsekonomi heller utan poängen är mer att i alla utbildningar finns det många saker som de allra flesta inte kommer att ha någon nytta utav senare i livet.

Varför tar man då inte helt enkelt och lägger in saker på schemat som folk verkligen kan ha nytta av. T ex då hur man får en ordnad privatekonomi genom att göra en så enkel sak som en budget. Nu kan de ju ha lagt in detta på schemat sedan jag slutade men annars borde man ju klart utbilda våra unga i nyttiga saker.

Se över kostnaderna

Har man lärt sig att göra en budget blir det enklare att få en bra överblick över kostnaderna varje månad. Nissen i detta avsnitt av Lyxfällan verkade ju t ex lägga 2 500 kr varje månad på mobiltelefonen vilket ju alla borde inse är alldeles för mycket. Okej om man är Bill Gates och har hur mycket pengar som helst men annars kanske det är bättre att se till att de egna barnen får mat.

Dela denna artikel på Alltomlån.com