Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lärdomar från Lyxfällan

Fredag, 26 Mars 2010

Tittade som vanligt på Lyxfällan denna vecka. Känns nästan som ett måste att titta på detta klart intressanta program om man driver en webbsida av detta slag. Varje vecka får man ju normalt se något nytt som man kan dra lärdomar av.

Och denna vecka var ju inte något undantag utan nu fick man lära sig vad man t ex kunde låna pengar av CSN för och att det inte behöver vara hopplöst hur än situationen ser ut.

Fodringsägarna vill ha tillbaka pengarna

Allt som oftast i Lyxfällan har personerna skulder i form av lån. Det är även väldigt vanligt att dessa återbetalningar inte sköts som de ska. Lärdomen som man kan dra av detta avsnitt där Mathias var runt och besökte företag som kvinnan i avsnittet var skyldig pengar är att det viktigaste för dem att få tillbaka pengarna.

Visst är det så att en person som Mathias vet exakt vad hur ska förhandla och att han kommer från lyxfällan skadar ju inte heller. Men det viktiga är att komma ihåg att fordringsägarna vill ha tillbaka sina pengar och detta betyder ofta att de är beredda att tjäna mindre pengar bara de får tillbaka pengarna. Skulle de inte alls få tillbaka några pengar skulle det ju innebära att förlust för dem vilket inte alls är bra.

Så om man har skulder är det alltid bra att prata med fordringsägarna för att försöka hitta en bra lösning för bägge parter. Det värsta som kan hända är ju att du får ett nej.

Bankerna är inte omöjliga

Att ens Charlie tog med tog med kvinnan i avsnittet in på banken för att där prata om möjligheterna till ett lån säger ganska mycket. Hon hade alltså 50 betalningsanmärkningar och kunde i princip inte visa upp någon inkomst alls och ändå försökte han. Detta visar iaf i mina ögon på att det inte behöver vara kört på förhand. Även här kan man ju som värst få ett nej.

Sen ska ju det klart sägas att lån när man har dålig ekonomi enbart ska tas för att förbättra den ekonomiska situationen. Ett sådant lån ska absolut inte tas för köpa nya grejer eller liknande. Lånet ska bara vara till för att betala tillbaka saker som är dyrare eller verkligen måste betalas om de annars kan skapa senare stora problem.

Studera för nya bröst

Ytterligare en lärdom som man kan ta till sig så mycket man vill av var att det tydligen är en idé att ta studielån från CSN för att betala bröstoperationer.

Att se fin ut är ju bra men att låna pengar för att betala för detta när man inte har en ekonomi i övrigt som klarar av det känns ju kanske inte helt hundra.

Sen ska ju även sägas att hon var ute på blocket och letade efter en stol men råkade visst istället impulsköpa en häst.

Dela denna artikel på Alltomlån.com