Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låneförmedlingen kommer nog att utvecklas

Söndag, 21 September 2014

På senare år har det börjat att dyka upp ett antal låneförmedlare till på marknaden. När vi började med denna sida 2009 så var det egentligen bara Lendo och Freedom Finance som fanns på marknaden.

Jag har flera gånger uttryckt att jag är nöjd med denna utveckling då jag i grund och botten tror att många låntagare sparar pengar när de vänder sig till dessa låneförmedlare.

Det jag undrar är hur deras produkter kommer att förändras de närmaste åren. För som det är nu förmedlar de mest. Freedom Finance har även bolån i sitt sortiment men där känns det som att de bara har kontakt med någon speciell långivare då deras ränta är klart högre än vad den är hos de stora bankerna.

Bolån är klart något som de klart kan utveckla skulle jag tro då det känns som lån vilka skulle passa bra för förmedling. Det finns heller ingen låneförmedlare som jobbar med mikrolån och man kan undra sig om det kommer att komma någon satsning på det.

För tillfället finns det ganska många sidor som t ex denna som jämför långivare osv inom denna branschen men det är små aktörer som ligger bakom dessa sajter. Sen är det inte säkert att de lite större företagen vill börja jobba med denna typ av lån då de ju inte direkt har bra rykte. Troligen är det dock många kunder som skulle vara intresserade av detta.

Ett litet problem som många inte vet om med låneförmedlarna är att de inte är anslutna till alla långivare som finns. De stora bankerna är inte alls lika representerade hos förmedlarna men detta är något jag definitivt tror kommer att ändra sig de närmaste åren. Bankerna kommer nog att förlora för mycket pengar på att inte ansluta sig då fler och fler kommer att använda låneförmedlare.

Sammantaget tror jag att en del kommer att hända inom denna bransch de närmaste åren. Sen blir det säkert inte exakt som jag tror då det ju egentligen aldrig brukar bli så.

Dela denna artikel på Alltomlån.com