Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låneförmedlare

Onsdag, 02 Juni 2010

Här på Alltomlån.com kan du hitta länkar till Lendo och Freedom Finance. Detta är två företag som jobbar med att förmedla lån. Detta innebär att de själva inte lånar ut pengar utan de hjälper dig som kund att hitta det bästa lånet.

Detta för med sig ett antal positiva saker som att de enbart blir en kreditprövning på dig när du vill låna pengar. Skulle du skicka in ansökningar till flera långivare själv skulle det ju annars göras en prövning varje gång. Detta kan leda till problem då långivarna inte gillar att låna ut pengar till de som har många ansökningar. Istället gör t ex Lendo och Freedom Finance en kreditprövning som de sedan skickar ut till långivarna de jobbar med.

Det är sen också självklart positivt att du på detta enkla sätt kan jämföra priser från många olika långivare. Min gissning att många har fått klart billigare lån genom att använda dessa tjänster.

Negativt?

Anledningen att jag skriver detta är för att jag läste en artikel på E24 där man inte var precis jättepositiv till dessa tjänster då man pekade på ett antal problem. Och några av dessa tänkte jag gå igenom här lite och säga vad jag tycker om åsikterna.

Har inte samarbete med alla

I artikeln kan man läsa att de inte samarbetar med alla låneinstituten och att man inte vet vilka det är som de jobbar tillsammans med. Att det är ett hemlighetsmakeri är ju självklart inte bra utan det vore ju bra om det klart och tydligt framgick vilka som de jobbar med. Att de inte jobbar med alla är ju ganska naturligt då inte alla långivare har samma inställning till denna typ av tjänst. Visst hade det varit nice om de jämfört alla men för tillfället jämför de ju ändå klart många fler än vad i princip alla låntagare själva gör vilket betyder att tjänsten är bra.

Kreditprövningen

Att det skulle vara någon nackdel att det bara görs en kreditprövning har jag svårt att se. Vilket jag tycker att det antyds. I mina ögon är detta ett väldigt bra sätt jämföra räntor och liknande hos flertalet långivare utan att sabba chanserna för ett framtida lån pga för många kreditprövningar.

Att det är på gång med lagförslag som bättre ska reglera vad som gäller för kreditprövningar måste ju ses som något positivt också.

Dela denna artikel på Alltomlån.com