Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låna trots skulder hos Kronofogden

Måndag, 06 September 2010

Till denna sajt får vi ofta frågor om man kan låna pengar om man har skulder hos Kronofogden eller ej. Tyvärr är detta något som ofta är svårt att få då de allra flesta långivare har som regel att de inte lånar ut pengar till personer som har skulder hos Kronofogden. Detta gäller ofta även för de långivarna som annars erbjuder lån till personer som har betalningsanmärkningar.

Anledningarna som långivarna har till att icke godkänna dessa ansökningar är tämligen ointressanta utan det räcker med att konstatera att så är fallet.

Går det att få låna då?

Ja det kan faktiskt gå att få låna pengar iaf. Fast det kräver då andra saker som kan göra långivarna säkra. Av bankerna som vi har med i våra jämförelser här på sidan är det faktiskt bara Marginalen Bank som går ut med att de lånar ut pengar till personer som har aktiva skulder hos Kronofogden.

Det man då ska komma ihåg är att det krävs av dig som låntagare att du antingen har en bostad som säkerhet, någon som kan gå in som borgenär för lånet eller att någon annan person går med på att använda sin bostad som borgen för lånet.

Nu bara för att Bank2 säger att de godkänner denna typ av låntagare så finns det inget som säger att de måste vara ensamma om detta. Det är bara att du själv måste ta direkt kontakt med andra banker för att om möjligt bli godkänd. Räkna dock med att risken är väldigt stor att bli nekad även om du har en väl genomtänkt plan för hur pengarna ska betalas tillbaka. Och en väl genomtänk plan med borgenär eller annan säkerhet måste du kallt räkna med att ha om det ska finnas någon chans.

Använd pengarna väl

En sista lite sak att tänka på för dig som får låna trots skulder hos Kronofogden är att använda dessa pengar väl. Sen till att använda dem för att bli av med dyra skulder. För det viktigaste av allt måste vara att bli skuldfri.

Dela denna artikel på Alltomlån.com