Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låna till semester

Fredag, 04 Juni 2010

DI.se har en intressant artikel för dig som funderar på att låna pengar till den stundande semestern. Här ska jag lista några av tipsen lite snabbt.

Ska man låna eller?

För det första ska sägas att ekonomerna inte direkt är jätteförtjusta i att man lånar pengar till en semester. Men ifall man gör det är det viktigt att inte låna mer än vad som verkligen är nödvändigt. Sedan bör man försöka att betala tillbaka så snabbt som möjligt. Blir det t ex pengar över av de lånade är det ett bra tips att göra en extra amortering istället för att spendera pengarna på något annat.

Kreditkort

Är det frågan om ett mindre lån är det grundläggande tipset att man i första hand använder sitt kreditkort. Där har man en amorteringsfri månad och det är först efter det som återbetalningsplanen börjar att löpa. Kan man betala tillbaka lånet snabbt här efter sommaren behöver det inte bli direkt dyrt.

Medlemslån

Är man medlem i ett fack finns det möjligheter till ett medlemslån som oftast har en lägre ränta en de andra vanliga privatlånen. Det ofta även så att det inte tillkommer någon uppläggnings- eller aviseringsavgift.

Privatlån

Nästa alternativ att överväga är att ta ett vanligt privatlån. Är det ett lån på en mindre summa som det handlar om kommer detta lån troligtvis få en ganska hög räntesats. Fundera därför verkligen igenom om det är värt eller ej att låna pengarna.

Dela denna artikel på Alltomlån.com