Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låna pengar med skulder?

Onsdag, 08 Juni 2011

Vi får frågor lite då och då som handlar om att låna pengar när man har skulder. Här ska jag därför försöka att reda upp lite vad som gäller för just denna fråga.

Skulder hos Kronofogden

Har du skulder hos Kronofogden är det normalt väldigt svårt att få låna pengar. Långivarna gillar helt enkelt inte att låna ut pengar till personer som har ett skuldsaldo hos Kronofogden. I deras ögon blir det helt enkelt en för stor risk att låna ut pengar till personer med denna typ av skuld. De vet att det sedan tidigare finns ekonomiska problem och att de därmed riskerar att inte få tillbaka sina utlånade pengar. För om det t ex skulle gå så långt som till en skuldsanering är det inte alls säkert att de alls får några pengar tillbaka.

Chansen att låna ifall man har ett skuldsaldo hos Kronofogden är dels att gå till långivare som tar ut en högre ränta och normalt måste man då också ha någon som är beredd att ställa upp som säkerhet för lånet. Denna person måste då ha en bra och ordnad ekonomi.

Andra skulder

Här grupperar vi ihop i princip alla andra former av skulder man kan ha. T ex andra banklån som är tagna och man fortfarande betalar av på. Om du har denna form av skulder och vill låna pengar så är chanserna mycket bättre.

Vid en ansökan kommer långivaren att ta hänsyn till en massa ekonomiska faktorer och en av dessa är just hur mycket andra skulder som det finns för tillfället. Men om det är så att du har en så bra ekonomi i övrigt är det inget problem att låna pengar ifall du har andra skulder. Exempelvis har väldigt många bolån och skulle man då inte få låna några pengar till en bil eller något annat hade det nästan varit omöjligt att få låna pengar alls.

Har du därför skulder som inte finns hos Kronofogden ska det inte vara något problem att låna pengar ifall du har en ekonomi som är under full kontroll.

Dela denna artikel på Alltomlån.com