Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lån trots Kronofogden

Måndag, 07 Februari 2011

Att få låna trots problem hos Kronofogden behöver absolut inte vara omöjligt. Det hela handlar till stor del om hur problemen ser ut. Det är även en fråga om hur man definierar att vara hos Kronofogden. Vi ska här titta lite närmare på detta.

Skuldsaldo

Det är lika bra att börja med det negativa direkt. Om det är så att du för tillfället har ett skuldsaldo hos Kronofogden är det nästan omöjligt att få låna pengar oavsett vilken långivare du frågar.

Om man ska ha någon chans att få låna pengar kommer det att krävas otroligt bra argument för att de ska acceptera en sådan ansökan. Det ska i princip till så bra argument att man inte borde ha något skuldsaldo.

Det ska sen faktiskt sägas att det finns en ytterligare chans och det är ifall du har ett hus eller liknande som kan erbjudas som säkerhet för lånet. Detta eller ifall någon annan kan tänkas att ställa upp med säkerhet eller som går in som borgensman.

Betalningsanmärkning

Även om det egentligen inte är Kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar är det vanligt att tro så. Är detta fallet kan du fortfarande få låna pengar under vissa förutsättningar.

För det första ska skulden hos Kronofogden vara återbetalad vilket innebär att det inte finns något aktivt skuldsaldo. Vidare krävs det sedan att långivaren du funderar på att låna hos är en sådan som inte automatiskt säger nej till ansökningar från personer med betalningsanmärkningar.

Är de två ovanstående punkterna inga problem är det sedan din ekonomi som styr det hela. Är den tillräckligt god för att klara av återbetalningarna kommer en ansökan att godkännas.

Vill du läsa mer om att låna trots betalningsanmärkningar är tipset att du besöker vår avdelning där vi skriver om denna typ av lån. Där hittar du många artiklar som tar upp detta mer ingående. Det finns sedan också bra länkar du kan ha nytta av. Läs mer om lån trots betalningsanmärkningar.

Låna bara vid rätt tillfället

Vi ska här inte säga när det är rätt eller fel att låna pengar. Detta är helt och hållet upp till dig. Det vi dock ber dig att tänka på är att först funderar igenom om ett lån verkligen är nödvändigt eller ej.

En betalningsanmärkning behöver inte vara ett tecken på dålig ekonomi utan det kan vara ett tecken på slarv. Men tyvärr är det inte ovanligt att man har haft ekonomiska problem och då är det ännu viktigare att noga funderar igenom om ett lån verkligen är rätt eller ej.

Dela denna artikel på Alltomlån.com