Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Intressant förslag för förenkling att ta sig ur skuldfällan

Lördag, 26 Oktober 2013

Om de förslag som lämnats till justitieministern går igenom kan det i framtiden komma att bli enklare för de personerna som har hamnat i stora skuldproblem att få hjälp ur detta.

Exempel på förslag i denna utredning är att själva ansökan om skuldsanering ska bli enklare. Sedan att de hårda kraven som nu ställs på en person som ska bli antagen för skuldsanering ska släppas lite och att man istället mer ska se till individen som ansöker.

Det föreslås även att de som har barn ska kunna få två betalningsfria månader per år. Detta tänkt för att man ska kunna ha råd att köpa några presenter till barnen vid jul och sedan har råd med något lite skoj på sommaren.

Att förenkla ansökningen ska t ex genomföras då det inte längre ska vara den ansökande som har ansvaret för att redovisa alla skulder. Något som inte alltid är så enkelt då skulden mycket väl kan ha sålts vidare. Istället ska det vara borgenärerna som har det ansvaret. Undantaget för detta är privata skulder till släktingar och vänner. Vidare föreslås ett undantag på skulder till små näringsidkare. Exempel på detta är ifall du har haft bilen på lagning hos ett litet garage så är det du som ansvarar för att redovisa denna skuld.

Alla förändringar som kan hjälpa personer med stora skulder måste ju ses som positivt. Så länge som man inte satt sig i problemen med vilje tycker jag att man ska ha möjligheten att ta sig ur dem på ett bra sätt. Ska ju inte få sabba för alla framtid direkt om man gjort ett misstag eller haft otur. Därmed är det bara att hoppas att det blir något bra av detta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com