Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Det andra avsnittet av Lyxfällan

Fredag, 15 Oktober 2010

Här kommer några snabba reflektioner från det andra avsnittet av denna säsong av Lyxfällan. Som alltid ett intressant program om man frågar mig.

Kolla kostnader

Detta är något alla ska tänka på. Det är ju oavsett hur den ekonomiska situationen ser ut onödigt att betala flera tusen kronor extra varje år bara för att man har fel elavtal t ex. Ett ställe där man kan kolla saker som el, försäkringar och telefonkostnader är Insplanet. Det kostar inget att utnyttja deras tjänster och det går att spara mycket pengar om man inte har det bästa alternativet.

De medverkande i Lyxfällan skulle ju t ex spara 3 000 kr varje genom att byta elleverantör. 3 000 kr går att göra mycket annat roligt för om man vill.

Att göra en budget

Misstänker man eller vet att den ekonomiska situationen för tillfället inte är bra alls då är det extra viktigt att göra en budget. Nu är det självklart så att det alltid är viktigt att göra en budget men det är ju en annan sak.

De medverkande nu hade ju stoppat ner huvudet i sanden istället ganska mycket och hoppats att problemen skulle försvinna av sig själva. Något som de tyvärr inte brukar göra.

Genom att då göra upp en ordentligt budget där man ser till exakt vad man har spenderat tidigare och hur mycket man får spendera tar man ett stort steg mot en god ekonomi i framtiden.

En enkel grej du kan använda för att få ordning på din budget är detta Exceldokument där du bara behöver skriva in rätt siffror så räknar datorn ut allt år dig.

Det går att ringa själv

Tidigare har jag flera gånger skrivit att man alltid kan ringa till sina långivare för att kolla om det går att göra något med lånen. I Lyxfällan har det ofta varit programledarna som tagit denna kontakt med långivarna och då är det ju lätt att tro att det bara går bra för att det är de som ringer.

Denna gången var det dock så att de medverkande själva fick ringa och de hade klara framgångar. Detta visar klart att alla kan ringa och få fram bättre villkor. Som sagt var är det värsta som kan hända att man får ett nej.

Dela denna artikel på Alltomlån.com