Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Äntligen en ny säsong av Lyxfällan

Fredag, 09 September 2011

Jag har väntat ganska länge på den nya säsongen av Lyxfällan. Det positiva var dock att jag hade missat eventuell reklam eller liknande för den nya säsongen så det blev en trevlig överraskning när jag läste tidningen på eftermiddagen.

Som alltid ska jag här försöka dela med mig lite av det jag tänkte på när jag såg programmet om det dyker upp något intressant. Vilket det som tur var ofta brukar göra :).

Typ det sämsta tänkbara att göra

Här kommer ett väldigt smart tips på hur man inte ska göra. Mannen i veckans avsnitt hade tydligen haft som vana att bara riva breven som kom från inkassoföretagen. Detta kan jag tipsa om är typ det allra sämsta tänkbara man kan göra med dessa brev.

Oavsett om man har pengar eller ej att betala dem ska man öppna dem och sedan fundera på vad man ska göra åt det hela. Stoppar man huvudet i sanden innebär detta bara att straffavgifter, räntor osv ökar. Det är alltså väldigt dyrt att riva brev.

Ta ansvar för det egna agerandet

Han som var med fick också en härlig utskällning från programledarna när han skyllde på sin Trissvinst. Och här har de alldeles rätt, det är inte en vinst fel att man får ekonomiska problem. Det är personen som spenderar pengarna fel som har all skuld.

Den stora risken är att ifall man skyller på något annat som inte är en giltig anledning så blir det hela aldrig bättre. Har man istället som inställning att det är jag själv som har gjort något fel och frågar sig själv hur man kan bättre sig finns det alla möjligheter att lösa en svår situation.

Dela denna artikel på Alltomlån.com