Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

AIK tar lån

Söndag, 27 September 2009

Att driva ett fotbollslag i Allsvenskan som tampas om titeln kan kosta på. Detta har AIK fått erfara och nu har de blivit tvingade att ta ett kort lån för att klara av kostnaderna

Lånet som de har fått ta är väl inte direkt något kanonlån heller utan det kostar på ganska mycket för dem. Tydligen är det inte bara hårda dueller ute på planen utan det är visst sådana även när det gäller låneförhandlingar. Och i denna duell har väl knappast AIK gått vinnande ut.

Lånet de har skaffat ligger nämligen på 7 700 0000 kr och är på 6 månader. För detta måste de betala en ränta på 1,5 % per månad. En räntesats som man vanligtvis brukar få betala per år snarare än per månad som ränteläget ser ut just nu.

Kostnaden för AIK blir därmed i runda slängar 115 500 kr varje månad i ränta. På 6 månader blir detta totalt en nätt summa på 693 000 kr.

Anledningarna till att AIK har blivit tvingade att ta ett så pass jobbigt lån är ju självklart många. Men delvis beror det t ex på uteblivna inkomster från försäljning av spelare. Tyvärr måste laget i Allsvenskan sälja spelare om de ska klara av att ha en ekonomi för att vara ett topplag.

Dela denna artikel på Alltomlån.com