Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

250 blogginlägg

Söndag, 31 Augusti 2014

Om jag räknar rätt så är jag numera uppe i 250 blogginlägg här på sajten. Något man knappast trodde skulle hända när det första inlägget skickades in. Mycket har det hunnits skrivas om lån och även lite annat också.

Det har självklart blivit ett antal inlägg om hur reporäntan förändrats. När jag började skriva så låg den på 0,25 % och det var planerat att i slutet av 2013 så skulle reporäntan ligga på 4,0 %. Nu blev det visst inte så utan efter några höjningar i början så började de sänka igen och vi ligger för tillfället fortfarande på 0,25 %. Gick visst inte riktigt som planerat där.

Vidare har jag självklart följt utvecklingen när det gäller mikrolån eller SMSlån som de också brukar kallas för. När vi började med sidan var det nästan bara frågan om lån upp till 3 - 5 000 kr som skulle återbetalas efter 30 dagar. Branschen har klart utvecklats och nu är det inte omöjligt att hitta lån på 15 000 som ska återbetalas efter tre månader eller mer. När det är längre löptid så räknas de väl knappt som mikrolån längre ens.

Måste även säga att det kommer mindre nyheter rent allmänt om denna typen av lån. Från början skreks det rätt friskt om SMSlånen och det verkade nästan som att världen skulle gå under. Nu säger jag inte att SMSlån är något billigt som alla ska söka utan det är förhållandevis dyra lån där det gäller att vara ytterst säker innan man söker dem. Men så farliga som media målade upp dem till är de ju knappast iaf.

Skulle även säga att många av långivarna som tog ut extrema priser har försvunnit. Det är iaf känslan som jag har fått även om jag inte kollar alla långivare hela tiden. Branschen börjar väl mogna mer och mer vilket får ses som positivt.

Då det ofta är ganska tyst om lån i långa perioder så har jag fått lägga in lite annat här i bloggen också som inte direkt har med lån att göra. Dock har jag alltid försökt se till att det handlar om ekonomi så att det på något vis ska kunna vara intressant för en person som funderar på att låna pengar eller någon som redan har lån. Spartips har det t ex dykt upp någon gång vilka kanske kan göra att man tänker om och istället för att låna pengar lägger om sin ekonomi och därmed uppnår samma mål.

Nu har jag alltså skrivit 250 blogginlägg och jag får se om det kan bli 250 till under de närmaste åren. Är nog inte helt omöjligt då det inte finns några planer att lägga ner denna sida från oss som driver den. Takten jag försöker hålla är minst ett inlägg i veckan (om inget speciellt händer) så det dröjer väl bara 5 år till innan ett liknande inlägg som detta kommer där där rubriken istället är "500 blogginlägg"

Den närmaste tiden ska jag försöka att lägga in några inlägg här där jag går igenom arkivet med inlägg som det här finns och igen tipsar om inlägg som fortfarande är aktuella då de har bra tips osv. Det är ju lätt att de annars försvinner i listorna så lite hjälp kan de behöva.

Dela denna artikel på Alltomlån.com