Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Samla lån

Det är inte ovanligt att man har många olika lån från flera olika ställen. Det kan t ex vara så att du har köpt kapitalvaror såsom TV, kyl och frys, möbler, bil m.m. på avbetalning. Tyvärr är räntorna på dessa avbetalningar oftast är väldigt höga. Vidare kan det vara så att du har tagit flera mindre privatlån som de också brukar ha en klart mycket högre ränta.

Det är vid situationer som dessa som det passar sig väldigt bra att samla ihop lånen till bara ett lån som är betydligt mer förmånligt. Vill du samla dina lån finns det två olika typer av lån som kan tänkas passa för dig. Dessa är dels att ta ett bättre privatlån eller att belåna en bostad som du äger. Ett privatlån kan vara ett alternativ för nästan vem som helst medan det kräver vissa saker för att kunna använda en bostad som säkerhet.

Samla lån – Genom ett bolån

För att du ska kunna samla dina lån med hjälp av ett bolån krävs det ett antal saker. För det första måste du äga ett hus eller något liknande som kan stå som säkerhet för lånet. Har du detta krävs det sen att du inte har ett för stort lån på bostaden redan. Det måste nämligen finnas utrymme mellan värdet på bostaden och storleken på det nuvarande lånet. Med tanke på att du vanligtvis bara får låna runt 85 % av värdet på huset som ett bottenlån får det totala lånet för tillfället inte ligga över denna summa.

Har du utrymme för ytterligare lån plus att du klarar den vanliga kreditprövningen är detta det bästa sättet att samla lånen då ett bolån har den lägsta räntan av alla lånetyper. Om detta potentiellt är ett alternativ för dig är det alltså det första du ska kolla upp. Ytterligare en bra sak med denna typ av lån är att det ofta är enklare att bli godkänd vid kreditprövningen då det ju finns en säkerhet bakom lånet.

Samla lån – Genom ett privatlån

Tyvärr kan de flesta inte belåna sin bostad mer vilket gör att ett privatlån är det bästa alternativet om du vill samla lånen. Detta kommer att kosta mer än ett bolån men det kommer fortfarande vara mycket billigare än att ha en mängd dyra krediter.

Räntan på ett bättre privatlån är ofta mindre än hälften än vad den är på de dyrare privatlånen. Detta gör att du kan spara mycket pengar genom att skaffa ett nytt större lån som sedan kan betala tillbaka alla de andra lånen. Vidare är det klart mycket smidigare att hålla ordning på bara ett lån jämfört med att få översikt över flertalet mindre lån.

Exakt hur mycket pengar du sparar är väldigt svårt att säga då det ju beror på hur mycket du har i skuld, vilken ränta de är på de lånen, vilken ränta som det nya lånet har och under hur lång tid du ska betala tillbaka. Men om du har 100 000 kr i skulder så kan det mycket väl handla om 25 000 kr eller mer som du sparar in. En viktig faktor till är att du får mindre månadsbetalningar vilket gör det lättare att få råd med alla räkningar.

Ytterligare fördel är att ett större privatlån ofta kan betalas tillbaka över en längre löptid. Detta gör att amorteringarna också kommer att bli mindre varje månad.

För att du ska få ta ett privatlån som är tillräckligt stort för att kunna betala tillbaka alla smålån krävs det att du har en ekonomi som klarar av detta då långivaren kommer att göra en kreditprövning. Kreditprövningen kommer att kolla din inkomst, jobbsituation, skulder m.m. Godkänns du är det bara att gratulera då det kommer att göra underverk på de totala räntekostnaderna varje månad.

Väldigt viktigt är att inte låna mer än vad som verkligen behövs. Även om du kan låna lite extra ska du inte göra detta utan använd enbart pengarna till att betala tillbaka de gamla lånen. När du sedan har betalat tillbaka det nya lånet kan du eventuellt fundera på att låna igen. Men det gäller då fortfarande att vara försiktig.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst