Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lån trots skuldsaldo

Finns det skulder som ligger hos Kronofogden innebär detta nästan alltid att en ansökan om lån nekas. Detta då långivarna anser att en person som fortfarande inte har betalat tillbaka tidigare skulder har en större risk att inte kunna betala tillbaka denna nya skuld. Men även om den stora majoriteten säger nej till dessa ansökningar så finns det faktiskt några alternativ som kan hjälpa till.

Vissa långivare har valt att speciellt specialisera sig på att låna ut pengar till personer som har eller har haft ekonomiska problem. Dock ställs det här ofta lite speciella krav för att låneansökan ska gå igenom. Om du ska få igenom din ansökan är det också ofta bättre att ta direkt kontakt med den tilltänkta långivaren. Ett personligt samtal där du exakt förklarar din situation ökar möjligheterna jämfört med en lite mer opersonligt låneformulär.

Säkerhet

Ska du t ex köpa ett hus är chanserna förhållandevis bra hos vissa långivare att det går att låna pengar. Detta då de ser att säkerhet finns i huset vilket innebär att de känner sig hyfsat  trygga i att få tillbaka sina utlånade pengar även om betalningsproblem skulle uppstå i framtiden. Det går även om någon annan erbjuder sitt hus eller liknande som säkerhet.

Borgensman

Om någon i familjen eller bekant vill gå in som borgensman och garantera att pengarna kommer att återbetalas går det ofta också att få låna pengar. Denna person ska då klara av en kreditprövning. Viktigt att tänka på är att man verkligen ska känna sig trygg innan någon annan går in som borgensman eller erbjuder sitt hus som säkerhet. Skulle du inte klara av att betala tillbaka till låneinstitutet är det borgensmannen som kommer få betala tillbaka lånet. Tänk därför extremt noga igenom ifall det är rätt att låna och be någon ställa upp som detta.

Det är svårt att få låna

Som vi sa är det ofta mycket svårt att få låna några pengar om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden och det är viktigt att veta om detta. Ett skuldsaldo där är aldrig positivt och kommer att minska dina chanser att få låna även hos långivare som kan tänkas sig att låna ut till denna kategori av personer.

Det är även viktigt att fråga sig ifall man verkligen ska låna några pengar. Om det är möjligheten för att få bort dessa skulder kan det vara bra då kostnaderna per månad förhoppningsvis kan gå ner ganska kraftigt. Är det dock ett lån som är mer till nöje bör man undvika detta och istället jobba hårt för att få bort skulderna hos Kronofogden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst