Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Hur mycket kan jag låna?

Detta är en fråga som går in under avdelningen intressanta. För det är en massa saker som spelar in när svaret ska ges. Vi ska därför här försöka att gå igenom en del av sakerna som gäller vilket förhoppningsvis kan ge dig ett svar på ungefär hur mycket du kan låna.

Låntypen sätter gränser

Det första gränsens som sätts är vilket typ av lån det är som du har planerat att söka. De vanliga lånen är mikrolån, privatlån, billån och bolån. Vidare finns det självklart fler typer av lån men dessa är inte speciellt vanliga på det stora hela varför vi inte tar upp dem här.

Mikrolånen är som namnet antyder de minsta lånen och dessa sträcker sig vanligen från 500 kr och sedan upp till maximalt 15 000 kr. När de gäller privatlån går det att hitta sådana från 10 000 kr och upp till de allra största på 350 000 kr.

Det är billån och bolån som är lite mer komplicerade när det gäller storlek. Viss långivare har gränser när det gäller billån på cirka 400 000 kr men detta kan variera kraftigt. Bilen ska stå som säkerhet för lånet vilket gör att den har stor påverkan. Samma sak gäller för hus och här är det också svår att tala om en övre gräns. Men vi pratar utan problem om många miljoner som det potentiellt går att låna.

Dina inkomster

Har du hittat den typen av lån som du tänker dig är nästa steg att långivaren ska anse att din ekonomi är tillräckligt bra för att få låna pengarna. För de mindre mikrolånen kan det räcka med en inkomst på några tusen kronor per månad.

Tittar man sedan på privatlån kan det ofta räcka med en inkomst på 10 000 kr i månaden. Detta gäller för de lite mindre lånen. Ska man låna upp mot 350 000 kr får man dock räkna med att ha en högre inkomst än så. Ett lån på den summan som ska återbetalas på 10 år kan utan problem kosta upp mot 4 000 kr i månaden. Ett billån ställer liknande krav som ett privatlån av det större slaget.

Är det ett bolån du söker är det helt och hållet storleken på detta som avgör. För ett mindre kan det räcka med inkomster på ca 15 000 kr i månaden. Men är det stort krävs självklart en mycket starkare ekonomi. Skulle du låna 4 000 000 kr med en ränta på 5 % skulle detta lån kosta dig 16 666 kr varje månad i ränta. Och för att klara av en sådan kostnad måste man självklart ha en bra ekonomi.

Något som hjälper till vid ansökningar är om du inte är ensam om att söka ett lån. Ibland kan det t o m vara så att långivarna har detta som ett krav för större lån. Tanken är ju ganska enkel då två personers ekonomi rimligen är starkare än den som bara en person har.

Övriga delar av ekonomin

När en låneansökan skickas in kommer långivaren att göra en kreditprövning. Denna kommer att visa ifall det finns andra saker som inverkar negativt på din förmåga att låna pengar. Skulle det t ex finnas betalningsanmärkningar så säger de allra flesta långivarna direkt nej till att låna ut några pengar.

Vidare påverkar t ex hur många andra lån du har. Skulle en långivare se att du redan har flera lån betyder det ju att du har mindre pengar över varje månad till att betala tillbaka skulden till dem. De har även möjlighet att se hur din kredithistoria ser ut. Har du lånat pengar innan och betalat tillbaka i god ordning så att skulderna hela tiden minskar är detta positivt då det visar att du sköter dig.

De kan även se positiva saker för dig som ifall du har ett överskott av kapital eller om du äger någon bostad.

Sammantaget så är det många olika saker som påverkar hur mycket pengar du kan låna. Efter de grundstolparna vi här har satt upp får du fundera var du passar in och därmed hur mycket pengar du kan låna.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst