Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Banklån

Historiskt sett har den som behövt låna pengar oftast fått ta ett banklån, det vill säga de har fått vända sig till banken och sedan hoppats på att få sitt lån godkänt. Idag finns det fortfarande ett antal stora banker men en del saker har ändrats. Konkurrensen är ganska annorlunda nu för tiden och det har dykt upp ett antal mindre banker och många andra långivare som fungerar utmärkt om du vill låna både små och stora summor. Det finns en stor mängd andra långivare och flera av dem specialiserar sig på specifika typer av lån så som SMSlån, mikrolån, snabblån eller lån till folk som har betalningansmärkningar eller allmänt svårt att få ett lån på en vanlig större bank.

Vad finns det att välja på när man vill ta banklån?

De vanliga bankerna brukar gärna se att du har någon form av säkerhet för ditt lån så som en bostad, en bil eller kanske en båt. Då vet banken att det är lättare att få tillbaka pengarna i den oturliga situationen då du inte klarar av att betala tillbaka ditt lån. För dig som inte har någon säkerhet finns möjligheten att hitta en borgensman, alltså någon som kan gå i god för dig och som erbjuder sin egen ekonomi som säkerhet ifall du inte skulle klara av dina åtaganden. Den personen kan bli skyldig att betala tillbaka ditt banklån ifall du inte klarar det, så det gäller att hitta någon som är villig att gå i god för dig och som litar på din förmåga att betala.

Ifall du inte har någon säkerhet utan helt enkelt bara vill ta ett banklån så kan det handla om ett privatlån, där du kan låna från några tusenlappar upp till några hundra tusen kronor. Räntan på denna typ av lån är lite högre då säkerhet saknas och du får helst inte ha några betalningsanmärkningar. Ett lån utan säkerhet av det här slaget kallas i många fall även för blancolån. Dessa typer av lån hittar du enkelt mer information om här på Allt om lån.

Hur tar man enklast ett banklån och vad innebär det?

Ett banklån kan man ta på flera sätt. Det klassiska sättet är att man går in på banken och ber att få diskutera ett lån. Då får man fylla i en låneansökan och sedan gå igenom några olika steg för att slutligen sedan få sitt lån, om man nu blir godkänd. I dagens digitala samhälle finns det dock massor av möjligheter att ta sitt lån online, direkt på bankens eller långivarens webbsida. Det finns flera fördelar med att låna på det här viset.

De flesta banker och långivare erbjuder möjligheten att ansöka om banklån direkt via Internet. Du går då in på bankens eller långivarens webbsida och fyller ett formulär för låneansökan. Därefter skickas din ansökan till långivaren som gör några kontroller av din ekonomiska situation (t ex en kreditupplysning) och bestämmer ifall du är lämplig för det lån du har sökt. Du får snart ett svar och har du blivit godkänd har du dina pengar på kontot ganska snabbt.

Fördelarna med att använda Internet för att ta ett banklån är som sagt ganska många. För det första är det betydligt smidigare att fylla in sin ansökan direkt på bankens webbsida. Du kan göra det hemifrån i lugn och ro och det går ofta snabbare och är mer överskådligt. Din ansökan skickas in samma ögonblick som du klickar på "Skicka" och banker och långivare brukar sedan vara snabba på att kontrollera och bearbeta din ansökan.

Utbudet på Internet är betydligt större dessutom. Istället för att bara ha 3-4 banker att välja på så har du här över 20 olika alternativ som alla kan ha sina speciella fördelar och nackdelar. Det finns t ex många långivare som erbjuder specifika typer av banklån som kan vara bra för dig. Letar du efter en långivare som t ex kan tänkas ge lån till dig med betalningsanmärkning så är det betydligt bättre att leta reda på ett bra lån på nätet. De flesta stora bankerna godkänner inte lån ifall du har en betalningsanmärkning, så det är i många fall bättre att titta på andra alternativ. Vidare är det betydligt enklare att jämför villkor mellan olika långivare på Internet. Vanligt är annars att man bara vänder sig till sin vanliga bank men det finns ju inget som säger att dessa är billigast.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst