Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Spartips som är bra för hälsan

Söndag, 08 September 2013

Jag har precis givit mig in i en utmaning mot en annan nisse som går ut på att vi ska tappa ett visst antal kilo under de närmaste veckorna. Något som jag förhoppningsvis ska lyckas med.

Detta borde inte vara dåligt för hälsan då det absolut kan tappas några kilo på kroppen utan några problem. Men det kan även bli bra för plånboken.

Min strategi när det gäller mat är nämligen att äta i princip likadant som jag gör nu med skillnaden att det ska bli mindre portioner. Sedan ska jag även försöka undvika allt vad goda saker som godis och liknande heter.

Jag har inte haft någon större konsumtion av sötsaker sedan tidigare så där kommer det nog inte att bli någon större besparing men några kronor är det iaf frågan om som försvinner från matkontot. Och det är ju knappast så att det är en bra investering att lägga pengar på dåligheter.

Den stora förändringen blir därmed att portionerna är mindre. Ett exempel är att jag de senaste dagarna har ätit blodpudding med vitkål till. Innan när jag ätit detta har jag ätit en halv tub med blodpudding. Nu gjorde jag istället så att jag delade den på tre gånger. Hög upp lite mer kål istället men inte det speciellt mycket extra och vitkål kostar knappt något.

Nu är blodpudding ingen dyr mat från början men jag har ju på ett enkelt sätt fått den att räcka 50 % längre vilket är bra ur ett ekonomiskt perspektiv. Sen passar det ju inte sig att dra ner alla saker så här mycket men om man kan ta bort en 20 % jämfört med det man tidigare ätit och samtidigt fortsätter att äta liknande saker har man gjort en bra besparing.

Ett tips för att spara pengar kan alltså vara att dra ner på portionsstorleken ifall det finns möjlighet. Det funkar t ex om man behöver gå ner lite i vikt. Sen ska man självklart göra allt med måtta för det gäller ju att få i sig tillräckligt med mat. Man kan också fundera på ifall det normalt brukar bli mat över som sedan slängs. Det är både onödigt och slöseri med pengar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020