Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Spara pengar på rätt ställe

Lördag, 27 Juli 2013

Att det är bra att spara pengar är något de allra flesta håller med om. Sen hur man ska göra det på bästa sätt råder det dock större oenighet om. Vilket inte är konstigt då de flesta sparformer har olika fördelar. Men något som gäller för alla är att det gäller att maximera dem.

Läste nyligen en artikel där man tog upp vilka räntor sparkonton har på olika ställen. Vi jämför här inte för tillfället sparräntor men något som är klart är att de stora bankerna ofta har en lägre ränta än många andra. Bankerna erbjöd i jämförelsen jag läste mellan 0,90 - 2,05 % i ränta när det gäller insatta pengar med bindningstid på ett år. På 100 000 sparade kronor skulle det alltså bli 900 - 2 050 kr i kronor på ett år.

Tittar man dock vidare från de stora bankerna så finns det andra alternativ. Då talar vi även om sparinstitut som har insättningsgaranti. Om man jämför dessa så ligger räntan ofta klart högre. Ta t ex Bluestep som annars mest är kända för sina bolån så erbjuder de en ränta på 3,05 % för sparade pengar med ett års bindningstid. Vilket innebär 3 050 kr i ränta under det året. Alltså tusen kronor mer än den bästa av de större bankerna.

Titta man på sparade pengar som inte har någon bindningstid så är det också stora skillnader. Här ligger bankerna mycket lågt med räntor som ofta kan ligga runt 0,5 %. Jämfört med Santander som erbjuder 2,50 %.

Summan av det hela är att man ska kolla innan några pengar sparas på detta vis. För det är ju onödigt att inte spara hos de som ger dig bäst villkor.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020