Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Spara 10 % och få en trevlig framtid

Lördag, 08 Juni 2013

Ofta kan det vara ganska svårt att få grepp om vad ett bra sparande kan ge i framtiden. Här kommer därför lite intressanta siffror som visar på hur mycket det faktiskt kan ge att investera pengar.

Det hela går ut på att man varje månad tar och spara 10 % av inkomsten. Detta i ett sparande som har 10 % avkastning. Några saker som då händer på lite längre sikt är att du efter 10 månader har en månadslön i buffert. Kanske inte så stort men det är ju en början iaf och det är ju en bra start.

Efter 8 år har du en årslön i sparade pengar. Och om du har 10 % avkastning på detta så kommer detta vara mer än vad du sparar. Väntar man sedan till 25 år kommer det att finnas så mycket pengar sparade att avkastningen blir lika stor som din ursprungliga månadslön.

Nu är det självklart så att alla inte kan spara 10 % varje månad och det är heller inte så att man kan ta för givet att få 10 % i avkastning på de sparade pengarna. Men siffrorna visar iaf på en ganska intressant sak och det är att du med lite framåttänkande kan spara ihop mycket pengar. Är du t ex 40 år när du börjar med detta så skulle det innebära att när väl pensionen kommer så finns det ganska mycket extra pengar varje månad att leva för.

Om man skulle räkna helt utan avkastning så skulle det t ex krävas att man sparar 1 666 kr i 25 år för att man skulle kunna ha en ½ miljon kronor på bankkontot. Detta är pengar som det går att göra mycket roligt för. Skulle du sedan under denna tid få ut 3 % i avkastning varje år skulle det istället bli ca 750 000 kr. Med 5 % så blir det istället ca 1 miljon kronor.

Får man barn eller barnbarn och vill spara lite pengar till dem och lägger undan 300 kr varje månad med en avkastning på 5 % så skulle detta på 18 år bli ca 106 000 kr. Vilket skulle vara en fin present det.

Allt visar iaf på att det verkligen går att få en mindre summa varje månad att växa till något ganska stort. Tänker man lite långsiktigt kan exempelvis tiden som pensionär bli ganska trevlig med stort utrymme för resor osv.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020