Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lån är avancerat fast ofta inte alls

Fredag, 24 Januari 2014

Funderar man på att låna pengar för första gången kan det vara lite skrämmande då det faktiskt finns ganska mycket olika ord osv som är bra att veta vad de betyder.

Men tränger min in lite mer noga i det här området så är det faktiskt inte så avancerat. Visst om du vill räkna ut effektiv ränta osv själv kan det bli lite avancerat men samtidigt finns det ingen större anledning att göra det då det finns många verktyg som kan hjälpa till med detta.

Tar man mikrolån som exempel så har de långivare som sysslar med detta gjort det mesta de kan för att göra det så enkelt som möjligt. Tipset när det gäller denna typen av lån är med att du som funderar på det verkligen tänker igenom allt först. För bara ett litet tag sedan var det mycket vanligt med ansökningskod och för att få tag i denna skulle ett SMS skickas iväg. Något som kostade pengar oavsett ifall något lån skaffades eller ej. Denna kostnad var ju inte då direkt till lånet vilket gjorde att ett flertal långivare inte tog upp denna kostnad i sitt totala pris. Väldigt bra exempel på sådant som det gäller att kolla upp.

Tittar man på de största lånen som erbjuds till oss vanliga så blir det ju normalt frågan om bolån. Vi har här på sajten en stor avdelning som tar upp det här med bolån. Har för mig att det är runt 30 artiklar som tar upp olika aspekter av denna typ av lån. Bolån kan vi första anblick låta ganska avancerat men om du läser det vi har skrivit så kommer du ganska snabbt att se att det inte är så farligt svårt egentligen. Kom ihåg att du alltid kan fråga den långivare du har tänkt dig om det är något du undrar över. Alltid bäst att göra detta innan ifall det finns någon tvekan.

Sammantaget finns det här på sajten flera hundra artiklar som tar upp lån och där vi förklarar det mest. Vidare har vi en stor ordlista som tar upp de flesta "svåra" ord som finns inom denna bransch. Förhoppningsvis kan du hitta informationen du önskar här på sajten. Vårt mål är ganska enkelt med sajten och det är att ni som besöker oss ska kunna hitta det ni vill. Sen om det är frågan om jämförelser av lån, fakta eller bara vad ett ord betyder.

En bra gyllene regel som man kan ha med sig när det gäller lån är att kolla upp alla frågetecken innan några pengar lånas. Bankerna / långivarna själva har t ex ofta mycket bra information och sen hoppas vi självklart att vi här på Alltomlån.com kan vara en del också.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020