Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Konsumentverket tipsar del 5

Söndag, 18 Mars 2012

Nu har vi kommit till de två sista tipsen från Konsumentverket. Denna vecka handlar det om försäkringar och lån.

Se över dina försäkringar

Försäkringar är något man behöver för olika saker som huset, bilen, sin egna person osv. Dock gäller det att kolla upp ett antal saker som ifall man är dubbelförsäkrad för något vilket enbart är onödiga pengar. Vidare att man inte har tagit några onödiga försäkringar för saker som egentligen inte behöver vara försäkrade.

Det sista tipset är nog det vanligaste man hör när det gäller försäkringar och det är att jämföra priser. Har du inte jämfört priser mellan olika försäkringsbolag finns det risk att du betalar mycket mer än vad som behövs. Sedan är självklart inte pris allt när det gäller försäkringar, känner du t ex starkt förtroende för ett bolag kan det vara anledning att betala lite mer eller ifall de har en bättre försäkring.

Vill du jämföra försäkringar är Insplanet en bra sajt att besöka. Där kan du gratis jämföra priser på ett antal olika försäkringar för att på detta vis se om du kan spara pengar eller ej.

Se över lånen

Då detta är en sajt som till största del handlar om lån är detta ett tips som vi ofta har tagit upp. Men det är så pass viktigt att det inte är dumt att gå igenom det ytterligare en gång.

Att titta över sina lån är något man absolut bör göra och detta gäller speciellt dig som har många mindre lån med hög ränta. Försök då att få dessa lån ihopbakade till ett större lån då ett sådant normalt har en klart lägre ränta.

Har du andra lån är det också idé att kolla om det går att få till bättre lösningar för dem. Så länge som lånen inte är bundna kan du flytta dem till olika långivare varför det kan vara värt att kolla upp om någon kan tänka sig att låna ut till dig billigare. Tar du bolån exempelvis är det ofta möjligt att förhandla fram ett billigare lån hos långivarna om du har en bra ekonomi. Det kan även gå att förhandla hos din nuvarande långivare.

Konsumentverket

Nu har vi gått igenom tipsen som Konsumentverket delade med sig. Jag har lagt till lite själv på olika ställen där jag tyckte att det fanns plats för lite mer utförliga tips. Vill du läsa exakt vad Konsumentverket skrev kan du göra det HÄR.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg