Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Konsumentverket tipsar del 4

Måndag, 05 Mars 2012

Vi har nu kommit till Konsumentverkets tips 7 och 8 för dig som vill spara in pengar. Denna gång är det el och avtal som tipsen gäller.

Dra ner på energikostnaderna

Detta är ett väldigt klassiskt tips som nästan alltid kommer upp bland spartipsen. Anledning att tipset gör detta är för att det helt enkelt är ett bra tips.

Ofta finns det ganska enkla saker man kan göra i sitt hem för att dra ner på elkostnaderna. Det kan t ex vara att inte ha elektriska prylar stående i som stand by när det inte används. Bättre då att dra ur sladden eller stänga av dem helt. Om du går bort från tvn under längre perioder är det ur ett ekonomiskt perspektiv mycket bättre att stänga av den helt då du är borta. Annars drar den bara en massa onödig el. Mindre åtgärder av detta slag kan faktiskt bli ganska många kronor varje månad.

Sen finns det även större åtgärder som man kan göra. Personligen köpte jag ett hus som värmdes upp av el enbart vilket har en tendens att bli dyrt när det är lite kallt. Av denna anledning satte jag in bergvärme och under de kalla månaderna under denna vinter sparade jag 2 000 kr per månad i elkostnad. Och då hade jag det flera grader varmare i huset under detta år. Visst tillkommer det en investeringskostnad men denna betalar av sig och då blir det riktigt stora besparingar varje månad. Tipset är därför att titta på saker som uppvärmning av huset. Kanske har du ett bra system redan annars går det att spara mycket pengar.

Se över avtal

Det finns flera bra webbsajter där du kan jämföra priser på olika typer av avtal så som el, telefon och försäkringar. Använd dessa sajter för att kolla upp vilka priser du kan få och det fundera på vad du nu betalar. Här kan det också finnas pengar att spara. För inte ska man betala mer för en tjänst än vad som nödvändigt är.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg