Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Konsumentverket tipsar del 3

Onsdag, 15 Februari 2012

Här kommer de nästa två tipsen från Konsumentverket för dig spara in lite pengar. Idag är det bilen och mindre kredit det ska sparas på.

Låt bilen stå

Att köra bil är inte billigt på något vis vilket de flesta av oss är medvetna om. Räknar man in försäkringar, lån, slitage, bensin, värdeminskning osv i kostnaderna per mil kommer du ofta upp i en summa en bra bit över 20 kr milen. Exakt vad denna summan blir avgörs av en mängd faktorer och det kan vara billigare om du har en billig bil utan lån osv. Har du dock en nyare bil är kostnaden troligen mycket högre per mil.

Oavsett om du kör en billig eller dyr bil kostar det ganska mycket att köra bil. Av denna ska du försöka att låta bilen stå så ofta som möjligt. Kanske kan du cykla eller gå och t ex handla mat istället för att åka bil. Eller kan du samåka. Är ni två personer som annars skulle gjort två resor har ju kostnaderna nästan halverats om ni istället kör varannan gång.

Tipset är helt enkelt att försöka att tänka till lite och inte använda bilen i onödan. Kan du dra ner på körandet med 20 mil i månaden är det ju minst 400 kr sparade.

Se upp med krediter och mikrolån

Att köpa prylar på avbetalning eller att ta ett mikrolån för att betala något är egentligen att skjuta upp betalningen till senare tillfälle. Vidare tillkommer normalt en hög ränta.

Det gäller därför att se upp noga innan man tar några mindre krediter då dessa kan skapa stora problem i framtiden ifall pengar inte finns för att betala tillbaka lånen.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg