Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Konsumentverket tipsar del 2

Tisdag, 07 Februari 2012

Här kan du läsa nästa del i vår serie med Konsumentverkets tips för dig som vill få ordning på ekonomin.

Planera dina matinköp

Att köpa mat är inte billigt samtidigt som det är omöjlig kostnad att komma ifrån. Vi människor har en tendens att inte fungera så bra om vi inte får i oss någon mat.

När det gäller maten tipsar Konsumentverket om att man ska planera sina matinköp i förväg. Detta innebär att sätta ihop en veckomatsedel som sedan inhandlas vid ett tillfälle i en butik med bra priser. Se då även till att ha en skriven inköpslista med dig. Att ha skrivit en sådan i förväg hjälper dig att undvika de dyra impulsköpen.

Det finns självklart en massa mer tips om hur du kan spara pengar på maten men detta är iaf ett bra grundtips. Vill du läsa fler tips kan du besöka vår avdelning för spartips där vi tar upp ett antal bra sätt att spara in pengar på mat.

Gör en matlåda

Detta är också ett tips som gäller mat och det är också ett ganska enkelt och bra tips. Allt går ut på att undvika att antingen köpa färdig mat eller att äta ute allt för ofta.

Tar du med dig en matlåda till jobbet varje dag går det att spara flera hundra kronor varje månad utan problem. Maten som du tillagar själv är klart billigare än fryst mat eller att äta ute. Gör du detta ofta finns det här pengar att spara. Sen får det ju inte gå till överdrift för den delen utan ifall ni på avdelningen har som vana att gå ut en gång i veckan ska du ju inte skippa detta bara för att spara några kronor. Det är mer ifall du går ut och äter 3 - 5 dagar i veckan eller likande som du bör tänka efter.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg