Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Konsumentverket tipsar del 1

Tisdag, 31 Januari 2012

Januari är för många en tuff månad när det gäller ekonomin. Konsumentverket har därför lagt upp på sin hemsida 10 tips för dig som vill spara in eller få lite bättre koll på pengarna.

Jag ska här ta och gå igenom dessa tips. Vill du hitta alla tipsen kan du besöka Konsumentverket.se och se vad de skriver om de olika tipsen. Här kommer jag att gå igenom tipsen och skriva lite vad jag tycker och tänker.

Det finns ju inget som säger att du måste ta till dig alla dessa tips under just januari då denna månad är slut. Det fungerar ju lika bra när som helst på året.

Göra en budget

Det första tipset går ut på att du bör göra en ordentligt budget. Detta är en bra startpunkt då du här kommer att få en bättre överblick. Ta och börja med att fylla i hur siffrorna ser ut just för tillfället. Vad som här kommer fram ger dig bra tips om vad du kan spara in pengar.

Om du vill ha lite mer hjälp med att göra en budget kan du besöka delen om privatekonomi här på sajten. Där hittar du t ex mall för just budget och du hittar mer info om att göra en budget. Privatekonomi - Budget.

Köpstopp i en månad

Ge dig själv en utmaning som säger att du under nästa månad inte ska köpa något onödigt alls. Här ingår saker som godis, fika, tidningar, dekorationssaker, spel o dobbel, äta på restaurang m.m. Du ska istället bara spendera pengar på det allra nödvändigaste som t ex mat och hygien.

På detta vis kommer du dels att spara in pengar men även kunna märka av vad det går att spara in pengar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg