Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bli av med skulder - Del 3

Måndag, 19 September 2011

Har du kommit så här långt med jobbet att bli av med skulderna är du på mycket god väg. Under detta steg gäller det till stor del att mest hänga med.

Efter ett tag kommer den dyraste skulden att vara återbetalad. När denna är det så kommer summan du var tvungen att betala där varje månad helt plötsligt att försvinna. Dessa pengar blir då över eftersom ekonomin i övrigt ska vara balanserad så att du inte behöver pengarna till någon fast kostnad.

Tanken är då att du tar minisumman som du betalade till det dyraste lånet plus pengarna för extra amortering och istället använder dem för att betala av det näst dyraste lånet. Amorteringen du kan göra varje månad kommer då att bli större än vad den var månaden före vilket innebär att det kommer att gå snabbare och snabbare att bli kvitt skulderna.

Eftersom tempot i återbetalningarna hela tiden kommer att kunna ökas så kallar man detta för en lavineffekt. Det du då ska göra är att hänga med lavinen vilket innebär att du inte ökar de andra kostnaderna. När den andra skulden är återbetalad går du vidare till den tredje som då kommer att gå ännu snabbare att betala av.

Fortsätt nu bara på detta vis tills dess att alla skulderna är återbetalade så kommer den ekonomiska situationen efter det se mycket bättre ut.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020