Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bli av med skulder - Del 2

Söndag, 11 September 2011

Här kommer nästa del i vår serie om att bli av med skulder.

I steg 1 gick vi igenom hur man ska gå tillväga för att klara av minimum betalningarna varje månad. Nu ska vi gå vidare till steget som innebär att man gör det där lilla extra för att beta av skulderna.

Detta steg går ut på att du tar alla de kronorna som du får över efter det att du betalat in det minsta beloppet plus alla nödvändiga andra utgifter. Målet är här att få kvar så mycket som möjligt varje månad som kan användas för att amortera extra på skulderna. Sen om det bara är 100 kr eller om du kan spara ihop mycket mer är inte det viktiga. Det viktiga är att du lyckas lägga undan lite extra vid slutet av varje månad.

Dessa extrapengar använder du sedan för att göra extra amorteringar på den dyraste av skulderna. Anledningen till att du ska betala av den dyraste skulden först är ganska enkel då denna ju kostar mest i ränta varje månad. Pengarna som du betalar in extra kommer att göra att kostnaderna går ner lite nästa månad.

Vill du hitta bra tips på att spara in på kostnaderna är tipset att du besöker Ekonomi-portalen.com. Där finns det mängder av tips på hur man kan spara allt från några kronor per vecka till hur man spara riktigt stora summor pengar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020