Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bli av med skulder - Del 1

Måndag, 29 Augusti 2011

Det allra första steget i vår metod är att skaffa sig en bra överblick över hur situationen ser ut för tillfället. Detta gör du genom att räkna ut exakt vad pengarna går till. Allra bästa är att sätta upp en budget. Följ länken här innan till tips om ställen där du kan få hjälpa att sätta ihop en budget.

Tanken lite kort är att du listar alla kostnader för att se vart pengarna exakt går till. Då kanske man t ex märker att onödigt mycket pengar går till diverse inköp. Alltså finns det kanske här pengar att spara in och istället lägga på viktigare saker.

Det du sedan ska göra är att ta kontakt med alla som har fordringar på dig för att försöka få till en uppgörelse med dem. Detta kan vara att t ex sänka ränta eller att du kan återbetala skulden i ett lite lägre tempo. När du har pratat med dessa vet du exakt hur mycket pengar som varje månad måste betalas. Denna minimumsumma ska du sedan betala varje månad.

Når du upp till denna nivå så kommer det inte att bli några större problem som t ex Kronofogden. Betalningsanmärkningar och liknande vill man ju gärna undvika varför det är värt att leva snålt ett tag för att slippa detta.

Nästa vecka ska vi ta upp vad nästa steg i vår metod är.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020