Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Att tänka på när du besöker sidor om lån

Söndag, 10 November 2013

här tänkte jag ta upp lite grejer som det är bra att tänka på när man besöker sidor om lån. För det finns ganska många sådana här på nätet och denna sida är självklart ett exempel.

Sidor som denna är mycket bra för att få information om hur olika lån fungerar, vilka som lånar ut, hur mycket det kostar osv. Det finns även många andra som är bra på att göra detta, självklart tycker vi att vår sida är en av de bättre men det finns andra som är klart värda ett besök.

Det man dock ska se upp med är de sidorna som inte är speciellt seriösa. Dessa kan lura in dig på fel väg då det som finns på sidorna inte håller någon större kvalitet plus att de vill framföra vissa saker enbart då de tjänar pengar på detta. Sen ska ju sägas att vi säkert har några fel på Alltomlån.com också vilket vore konstigt annars då vi har över 600 olika undersidor. Så även om vi alltid försöker skriva korrekt har vi säkert missat något.

Alla lån

Sidor som skriver att de jämför alla långivare eller att de har alla lån eller något sådant ska man vara väldigt försiktiga med. Här på vår sajt har vi för tillfället med strax under 60 långivare och låneförmedlare. Detta är inte alla utan det finns flera mindre kända ytterligare på marknaden. Så ifall sidan du besöker bara har 10 långivare eller något sådant kan du vara ganska säker på att det inte är alla. Därför är det svårt att ta en sådan sida på allvar.

Det troliga är att de bara har med långivare på sin sida som de tjänar pengar på. Vi har valt en liten annan väg själva på vår sida. Vi har självklart med sådana långivare som vi tjänar pengar på också. Annars skulle det vara svårt att driva en sida som denna. Men vi har även valt att lägga in långivare som inte ger oss några pengar alls. Detta då vi anser att det är bättre för våra besökare och därmed för oss i längden att ha en bra sida.

Sen ska du självklart inte lita blint på oss eller någon annan sida som har med jämförelser från många långivare. Dock kan du troligen lite mer på en sida som har satsat på mer kvalitet än bara det som drar in pengar.

Hur ofta uppdateras sidan?

Många som gör webbsidor tröttnar på dessa efter ett tag och slutar att uppdatera. Kanske har den inte tillräckligt mycket besökare för att det ska vara värt att lägga ner tiden på detta. Oavsett anledningen ska man vara försiktig med sidor som inte har uppdaterats på ett tag.

Har de jämförelser av lån så kommer ju troligen inte siffrorna att stämma längre då mycket kan ha hänt sen senaste uppdateringen. Speciellt för bolån där räntorna ofta ändras varje vecka. Privatlån och mikrolån håller sig ofta ganska stabila.

Vi har ett problem med systemet vi använder för tillfället då inte kommer upp på sajten när vi har ändrat räntorna. Något vi behöver titta på den närmaste tiden. Det jag kan säga att är att vi kollar räntor och sådant ofta för att förhoppningsvis ha de senaste siffrorna.

Men det är ju inte enbart räntor som ändrar sig utan en sida som inte har uppdaterats på ett tag kan ha missat andra saker också som har hänt. T ex ändrades det för något år sedan hur mycket man får erbjuda i bottenlån. En gammal sida kan helt enkelt ha felaktig information.

Titta därför när du kommer in på sidan om du kan hitta någon info om när något hände senast. Kanske vara det en ny artikel eller blogginlägg som kom in. Ser du att det var nyligen kan du troligen lita mer på sidan. Var det längesen eller inget står så va lite mer skeptisk.

Kvalitet i texten

Med kvalitet i texten menar jag nu hur man har valt att skriva. Jag har sett sidor genom åren där texterna som står med är rent skrämmande. T ex sidor som handlar om mikrolån där det står att de bara är toppen och man ska köra på ifall man behöver lite pengar.

Sanningen är självklart inte sådan utan det finns fördelar och nackdelar med det mesta. En sida som tar upp bägge delarna är med stor sannolikhet en sida som du även kan sätta större tillit till.

Använd alltid ditt egna sunda förnuft

Vi som driver denna sida har inga konstiga baktankar med det vi skriver och jag räknar med att det finns flera andra sidor som fungerar på samma sätt. Dock ska du aldrig lite på någon annan helt och hållet utan alltid fundera igenom saker och ting själv innan du tar ett beslut.

Det jag listade här ovan var bara ett par saker som man ska tänka på när man funderar igenom ifall en sida är bra eller ej. Troligen har jag glömt ett antal bra saker att tänka på och dessa får jag isf komma tillbaka till i framtiden. Att tänka på saker av detta slag är även viktigt för oss som driver sidan då det gör att man tänker på saker att förbättra.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg